Montarea Pavajului


Instructiunile, pas cu pas, pentru montarea cu succes a pavajului.

>> mai mult


Gama de Culori

Alegeti o culoare din paleta de culori disponibile.

>>mai mult


Contact

VITAL PAVAJE S.R.L.D.
39, CAUACEU, BIHOR
0741-11.45.46

FB    YT

Montaj pavaje

1. Planificarea si delimitarea suprafetei
Se stabileste zona si configuratia terenului ce va fi pavat si se realizeaza o schita cu amplasarea pavajului. In functie de acestea, de tipul de trafic si de destinatia pavajului (domestic, public, industrial) se stabileste apoi tipul, modelul, culoarea si necesarul de materiale/pavaje. Urmeaza marcarea suprafatei cu tarusi de lemn si sfoara.

2. Decopertarea si pregatirea zonei de pavat
Se inlatura pamintul si vegetatia de pe zona ce urmeaza a fi pavata la o grosime de 100÷350 mm de la suprafata astfel incat terenul sa aiba o mica panta in urma excavarii, pentru drenaj (1%). Se compacteaza pamantul pentru pregatirea unui strat de baza din beton (vezi 3.)

3. Stratul de baza
Pe suprafata astfel pregatita se va adauga stratul de baza (pietris sau beton, in functie de destinatie si proiect) cu grosimea de 100÷150 mm. Se compacteaza suprafata de pietris cu utilaje mecanice. Peste stratul de baza se aseaza patul de pavaj ce consta dintr-un strat de nisip uscat (0÷4 mm) cu grosimea de circa 40 mm.

4. Montarea propriu-zisa a pavajului
Se realizeaza prin imbinarea elementelor de pavaj pe substratul de nisip. Bucatile de pavaj vor avea intre ele un rost de 2-3 mm (ce se va umple cu nisip fin) si de 8-10 mm pentru cele cu strat de mortar. Rosturile pavajelor imbinate cu mortar se umplu in circa 4 ore dupa imbinarea pavajului.
Se va evita circulatia pietonala sau auto minim 48 ore.

acasa | Modele | Culori | Garduri | Portofoliu | Certificari | Contact

© 2009-2011 S.C. Vital Pavaje S.R.L .

Design x7